Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Estratègia Berguedana Horitzó 2030
Procés de participació ciutadana
Quant a aquest procés
El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa l’elaboració de Estratègia Berguedana Horitzó 2030. Aquesta Estratègia pretén establir un full de ruta compartit pel que fa als principals reptes i prioritats treballar a nivell comarcal durant els propers anys. Així mateix, vol ser la resposta del nostre territori a l’agenda global compartida marcada pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
L’Estratègia Berguedana Horitzó 2030, per tant, vol esdevenir un punt de trobada entre els diferents col·lectius que actuen al territori per tal de treballar en la configuració d’una comarca socialment justa, pròspera i sostenible. És per aquest motiu que la definició i impuls d’aquesta Estratègia s'està portant a terme de manera col·laborativa i participativa amb tots aquells col·lectius i persones que vulguin implicar-se en el futur de la nostra comarca.
Compartir