Ayuda
Un proceso participativo es una secuencia de actividades participativas (p.e. primero rellenar una encuesta, luego realizar propuestas, debatirlas en encuentros presenciales o virtuales, y finalmente priorizarlas) con el objetivo de definir y tomar una decisión sobre un tema específico.
Ejemplos de procesos participativos son: un proceso de elección de los miembros de un comité (donde primero se presentan unas candidaturas, luego se debate y finalmente se elige una candidatura), presupuestos participativos (donde se realizan propuestas, se valoran económicamente y se vota con el dinero disponible), un proceso de planificación estratégica, la redacción colaborativa de un reglamento o norma, el diseño de un espacio urbano o la producción de un plan de políticas públicas.
Estratègia Berguedana Horitzó 2030
Procés de participació ciutadana
Acerca de este proceso
El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa l’elaboració de Estratègia Berguedana Horitzó 2030. Aquesta Estratègia pretén establir un full de ruta compartit pel que fa als principals reptes i prioritats treballar a nivell comarcal durant els propers anys. Així mateix, vol ser la resposta del nostre territori a l’agenda global compartida marcada pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
L’Estratègia Berguedana Horitzó 2030, per tant, vol esdevenir un punt de trobada entre els diferents col·lectius que actuen al territori per tal de treballar en la configuració d’una comarca socialment justa, pròspera i sostenible. És per aquest motiu que la definició i impuls d’aquesta Estratègia s'està portant a terme de manera col·laborativa i participativa amb tots aquells col·lectius i persones que vulguin implicar-se en el futur de la nostra comarca.
Compartir